Зареждане ...

ИСТОРИЯ НА ФИРМАТА

Фирма "Тангра Софт" ЕООД - гр. Габрово е основана на 18.08.2016 година.
„Фактическият рожден ден на фирма "Тангра Софт" ЕООД е 21 май 2016.

На тази дата рок група "ТАНГРА" изнесе в родния ми град Габрово своя първи концерт след събирането си. След като групата изпълни няколко от емблематичните си песни, дойде ред и на песента "Оловният войник", разказваща за войник, който е винаги готов да влезе в битка - очукан, разкривен и уморен, но „...пак на бой ще тръгне с песен“.

Именно тогава ме връхлетя идеята да създам своя фирма.
На път към паркирания ми недалеч автомобил, обсъждахме с мой близък приятел преживяванията и емоциите си от концерта. Развълнуван, побързах да му споделя, че ще създам фирма и докато го казвах, вече знаех как ще я нарека - Тангра Софт.

Име, преминало през мен, като бърза река. Тангра - името на върховния бог на прабългарите. Софт - съкращение на думата софтуер или програмната част, с която работим на всеки един компютър или лаптоп, а дори и на личните си телефони и таблети.

Още тогава бях наясно с трудностите, очакващи ме в тази сфера. Но винаги съм смятал, че човек трябва да се бори за мечтите и идеите си. Тази моя нагласа ми дава сили и ме амбицира да продължавам напред.

Не е лесно. Ако искаш да израстваш е най-трудно, защото винаги има препятствия, които те спъват. Но ставаш. Най-важното е да не се отказваш: скачаш, падаш, ставаш, бягаш, движиш се напред!

Пречките по пътя ме направиха още по-силен и упорит. И ето, че е факт - когато вложиш сили в работата, резултатите не закъсняват. Една моя мечта, наречeна „Тангра Софт“, е вече реалност!“

Евгени Генов, собственик и управител на „Тангра Софт“ ЕООД